Το σχολείο μας ιδρύθηκε το 1995. Είναι  το τελευταίο Γενικό Λύκειο του Δήμου Καλαμαριάς σε σειρά ίδρυσης που είναι σε λειτουργία. Βρισκόμαστε  στην Αδριανουπόλεως 2 στην Καλαμαριά και συστεγαζόμαστε με το 8ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς.

Διαθέτει  11 αίθουσες για ανάλογα τμήματα γενικής παιδείας, 1 μικρότερη στο ισόγειο αποκλειστικά για Ομάδα Προσανατολισμού και μία μικρή αίθουσα στον 1ο όροφο που ευελπιστούμε να την μετατρέψουμε σε Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο για τους μαθητές μας, αλλά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Επίσης λειτουργούν τμήματα σε όλες τις ομάδες προσανατολισμού.

Επιπλέον διαθέτει 2 εργαστήρια, ένα  εργαστήριο  φυσικών επιστημών και  ένα  εργαστήριο πληροφορικής, άρτια εξοπλισμένα και τα δύο.

Έχουμε ταχύτατη σύνδεση στο διαδίκτυο, την οποία  αναβαθμίσαμε στα  100 Mbps με ανάλογο καινούριο Switch Cisco 24port 1Gbps, ώστε να υποστηρίζει όλες τις συνδέσεις του χώρου που είναι αρκετές.

Όλες οι  αίθουσες έχουν ενσύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο, για να υποστηρίξουν τους εκπαιδευτικούς καλύτερα στο μάθημά τους, όταν χρειαστεί να κάνουν διαδικτυακή προβολή με τη βοήθεια laptops και προβολέων  που διαθέτει το σχολείο. Σύντομα θα τοποθετηθούν διαδραστικοί πίνακες με 75 ιντσών LED οθόνες, νέας τεχνολογίας.

Επίσης το διδακτήριο διαθέτει αμφιθέατρο για τις σχολικές γιορτές, ένα κλειστό γυμναστήριο στο υπόγειο του κτιρίου και μία μεγάλη αίθουσα διαμορφωμένη με τραπέζια πινγκ πονγκ για τις ημέρες που δεν  επιτρέπει ο καιρός την άθληση στην αυλή του σχολείου.

                        Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών.                                                                    Εργαστήριο Πληροφορικής.